Vijest
26.05.2015

'Carmina burana' za Dan Grada Zagreba 30. svibnja - besplatni koncert

Izvor fotografije: TZ Grada Zagreba

Proslava Dana Grada Zagreba svoju će ovogodišnju završnu večer imati svečanim koncertom Zagrebačke filharmonije u prekrasnom ambijentu Parka dr. Franje Tuđmana u subotu 30. svibnja 2015. u 20.30 sati. Izvest će posebnu glazbenu poslasticu - Orffovo djelo  Carmina burana.

 



Nakon velikih koncerata Zagrebačke filharmonije u povodu Dana grada Zagreba na zagrebačkim fontanama pokraj Nacionalne i sveučilišne knjižnice i na popularnom Tomislavcu, uoči Dana branitelja ovogodišnji će se koncert održati u Parku dr. Franje Tuđmana. Revitalizacija toga parka, kao i oživljavanje mnogobrojnih atraktivnih gradskih lokacija raznovrsnim programima, postali su stalan dio kulturne ponude i tradicije Grada Zagreba.

Orkestar će nastupiti pod ravnanjem sjajnoga mladoga dirigenta Vetona Marevcija uz solističke nastupe sopranistice Antonije Dunjko, tenora Dejana Maksimilijana Vrbančiča, baritona Florijana Tavića te zborova "Ivan Goran Kovačić", Zvjezdice i zbora Muzičke akademije. Bit će to iznimno važan događaj u svjetlu ulaska Zagreba u drugi krug prestižnoga natjecanja za Europsku prijestolnicu kulture 2020.

Ulaz na koncert je slobodan. U slučaju kiše koncert će se, u istom terminu, održati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.



Top