Vijest
19.05.2014

Dan doktorata 2014.

Doktorski studij Biomedicina i zdravstvo Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu organizira Dan doktorata (PhD Day) u petak 23. svibnja 2014. u dvorani "Čačković" na Šalati 3 od 10 do 16 sati.

Dan doktorata, koji se prvi put u Hrvatskoj održao 2012. godine, sve je češći sadržaj doktorskih studija i škola u razvijenim zemljama. Doktorski studij Biomedicina i zdravstvo u svemu slijedi, pa i prednjači, u nalaženju rješenja strukturiranog doktorskog programa kao „trećeg ciklusa“ visokog obrazovanja unutar tzv. Bolonjskog procesa.

Zbog takva je opredjeljenja Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu bio inicijator osnutka i danas je prvo sjedište Europske udruge doktorskih studija u području biomedicine i zdravstva (ORPHEUS), koja danas okuplja skoro 90 fakulteta gotovo iz svih europskih zemalja i predsjednik koje je prof. dr. sc. Zdravko Lacković.

       

I ove će godine Dan doktorata svojom nazočnošću uveličati rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Aleksa Bjeliš.

         


Dan doktorata je manifestacija otvorena za znanstvenu javnost, ali i obvezan dio izobrazbe na doktorskim studijima. Sastoji se od poster-prikaza rezultata istraživanja ili planova istraživanja polaznika Studija. Na više od 150 postera moći će se pratiti čime se bave ili što namjeravaju istraživati najmlađe generacije istraživača na Medicinskom fakultetu. Veći broj njih već ima objavljene publikacije u međunarodnim časopisima i već pridonose ugledu naše znanosti u svijetu.

Program (.pdf)

Najvažniji je smisao Dana doktorata da se mladi istraživači međusobno upoznaju, izlože svoje rezultate i ideje kritici kolega, ali i šire znanstvene javnosti, a posebno da se ubrzaju i intenziviraju istraživanja kao najvažniji dio doktorskih studija.

Osim takve izložbe znanstvenih istraživanja i ideja, na Danu doktorata bit će i nekoliko dodatnih sadržaja. Pozvani predavač dr. Steven Živko Pavletić (NCI/NIH, USA) održat će predavanje pod naslovom Chronic Graft-Versus-Host Disease - How to Address New Challenges in Clinical Research. Također, šest doktoranada s najboljim sažetcima imat će priliku usmeno predstaviti svoja istraživanja. 

                

Dan doktorata 2012.


Dan doktorata 2013.
      

 







Top