Vijest
12.02.2016

Dan otvorenih vrata na Hrvatskom vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman"

U subotu 20. veljače 2016. u vremenu od 10 do 14 sati na Hrvatskom vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman" (HVU) održat će se Dan otvorenih vrata. Uz kraću prezentaciju sveučilišnih studijskih programa Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje svi posjetitelji upoznat će se s programom Kadet, uvjetima i načinu upisa, kadetskim obvezama i pravima, akademskim školovanjem i vojnom obukom.

 
Predviđen je obilazak važnijih objekta u vojarni (smještajni objekti, sportski kapaciteti, restoran, knjižnica, kapelica) te razgled vojnoga naoružanja i taktičko-tehničkoga zbora. Bit će prilike i za razgovor s kadetima koji će posjetitelje dočekati na svakoj radnoj točki.

Novosti na ovom Danu otvorenih vrata su simulator letenja koji uključuje originalno pilotsko sjedište borbenoga aviona MIG-21 te pilotska kabina borbenog aviona MIG-21. Svi zainteresirani posjetitelji imat će priliku isprobati svoje letačke sposobnosti te s predstavnicima Hrvatskoga ratnoga zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) razgovarati o programu školovanja za vojnoga pilota.

Pozivamo sve zainteresirane da se najkasnije do 17. veljače 2016. prijave za sudjelovanje putem obrasca.

Molimo sve prijavljene posjetitelje da 20. veljače najkasnije do 9.45 sati budu na HVU (Ilica 256 b) i da sa sobom ponesu identifikacijsku ispravu. Budući da je broj mjesta ograničen aktivnosti Dana otvorenih vrata nastavit će se i tijekom narednih mjeseci, te će se moći svi prijaviti.



Top