Vijest
21.04.2015

Dan žena i djevojaka u ICT-u i Državna smotra učeničkih radova na FER-u

U povodu Međunarodnoga dana djevojaka i žena u ICT-u (Girls in ICT Day 2015) u srijedu 22. travnja 2015 u 12 sati na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu u Sivoj vijećnici održava se skup Girls in ICT.

Skup organizira Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) s partnerima projekta: Fakultetom elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu i tvrtkom Ericsson Nikola Tesla. Svrha je cjelokupnoga događaja pridonijeti promjeni predodžbe o važnosti ravnopravnoga sudjelovanja žena u informacijsko-komunikacijskomu sektoru te potaknuti aktivnosti usmjerene popularizaciji zapošljavanja većeg broja žena u tom propulzivnom sektoru hrvatskoga gospodarstva.

Program skupa nalazi se ovdje.

Također, isti dan održava se još jedno zanimljivo događanje - Državna smotra učeničkih radova iz Obrazovnoga sektora elektrotehnika i računalstvo. Smotru organizira Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih (ASOO) uz potporu FER-a. Ove će godine na Smotri biti prikazano čak 50 učeničkih radova.

Popis radova nalazi se ovdje.

 



Top