Vijest
07.04.2016

Dani otvorenih vrata HAZU

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti organizira tradicionalnu manifestaciju za građane pod nazivom Dani otvorenih vrata HAZU u utorak i srijedu, 12. i 13. travnja 2016., od 10 do 19 sati u više od 30 svojih znanstvenih i umjetničkih jedinica u 15 gradova i na devet zagrebačkih adresa.

Pripremljeno je oko 130 različitih događanja – predavanja, prezentacija, izložbā, promocija, radionica, koncerata i projekcija filmova – na kojima će akademici, znanstvenici i umjetnici pojedinih jedinica približiti posjetiteljima znanstvenu, kulturnu i umjetničku djelatnost Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Dani otvorenih vrata HAZU postali su tradicionalna manifestacija kojom Akademija na poseban način pokazuje svome narodu da je ona njegova akademija, otvorena javnosti i okrenuta budućnosti, usmjerena na rješavanje aktualnih društvenih pitanja radi izgradnje bolje i naprednije Hrvatske.

Svečano otvorenje održat će se u utorak 12. travnja u 10 sati u atriju palače Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (Trg Nikole Šubića Zrinskog 11 u Zagrebu). Uvodno će govoriti predsjednik HAZU akademik Zvonko Kusić, a cjelokupno će događanje uveličati glazbeni program na Guarnerijevoj violini King maestra Oresta Shourgota uz glasovirsku pratnju Domagoja Gušćića.


Program Dana otvorenih vrata HAZU



Top