Vijest
13.04.2015

Dani Ramira i Zorana Bujasa na Filozofskome fakultetu

Na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, u organizaciji Odsjeka za psihologiju i suorganizaciji Hrvatskoga psihološkoga društva, od 16. do 18. travnja 2015. održavat će se međunarodni znanstveni skup 22. Dani Ramira i Zorana Bujasa.

Na sedam simpozija te putem usmenih i poster-izlaganja bit će predstavljeno više od 250 radova iz svih područja psihologije. Tijekom tri dana skupa sudionici će imati prilike čuti najnovije spoznaje iz područja percepcije i kognitivne psihologije, ličnosti, grupnih i intimnih odnosa, školske, kliničke, zdravstvene i organizacijske psihologije, a dio programa bit će posvećen predstavljanju validacija novih psiholoških mjernih instrumenata.

Na skupu će se održati još pet simpozija koji će se baviti temama međugrupnoga oprosta kao izazova poslijeratnoga društvenoga oporavka, psihološkim čimbenicima i sportskom izvrsnosti, rizičnim i zaštitnim čimbenicima stresnih iskustava, organizacijskim determinantama radne dobrobiti te problematizacijom koncepta izvrsnosti u školi i njegova utjecaja na dobrobit učenika. Uz to će biti predstavljeni istraživački projekti koje financira Nacionalna zaklada za znanost.

Na međunarodnome skupu uslijedit će rasprava o položaju psihologije u hrvatskim časopisima te o važnosti intrinzične motivacije kod vrhunskih sportaša otkada je sport postao showbusiness.

Na skupu će sudjelovati međunarodni plenarni predavači prof. dr. sc. Martin Kleinmann sa Sveučilišta u Zürichu i prof. dr. sc. Valentin Bucik sa Sveučilišta u Ljubljani, a od domaćih plenarnih predavača očekuje se prof. dr. sc. Dean Ajduković s Odsjeka za psihologiju Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Dani Ramira i Zorana Bujasa održavaju se od 1970. na dvogodišnjoj razini u organizaciji Odsjeka za psihologiju Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, i s više od 40 godina najstariji su znanstveni skup ovog područja.

Više o skupu možete saznati ovdje.

 

 

 



Top