Vijest
22.09.2015

Deseti međunarodni balkanski kongres 'Obrazovanje i globalizacija'

U Ohridu se od 17. do 19. rujna 2015. održavao jubilarni, Deseti međunarodni balkanski kongres pod nazivom Obrazovanje i globalizacija (10th International Balkan Education and Science Congress: Education and Globalization). Na konferenciji su sudjelovali brojni stručnjaci, nastavnici, učitelji i znanstveni istraživači koji su se povezali i razmijenili iskustva.

Kongres su organizirala četiri partnerska sveučilišta, čiji su rektori imenovani članovima Počasnoga odbora: prof. dr. sc. Velimir Stojkovski, rektor Sveučilišta Sv. Ćirila i Metoda u Skoplju, prof. dr. sc. Yner Yörük, rektor Sveučilišta u Trakiji u Turskoj, prof. dr. sc. Ivan Vašin, rektor Sveučilišta Stara Zagora u Bugarskoj i prof. dr. sc. Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu.
 
Znanstveni su skup otvorili domaćini: rektor prof. dr. sc. Velimir Stojkovski i dekan Pedagoškoga fakulteta prof. dr. sc. Vlado Timovski, ujedno i član Predsjedništva kongresa. Potom su se okupljenima obratili i ostali partneri, članovi Predsjedništva: prof. dr. sc. Ali İhsan Öbek, dekan Pedagoškoga fakulteta Sveučilišta u Edirneu u Turskoj, prof. dr. sc. Krasimira Muftafčieva, dekanica Pedagoškoga fakulteta Sveučilišta Stara Zagora u Bugarskoj i prof. dr. sc. Ivan Prskalo, dekan Učiteljskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Okupljene je pozdravila i prof. dr. sc. Sonja Petrovska, dekanica Fakulteta odgojno-obrazovnih znanosti sa Sveučilišta Goce Delčev u Štipu u Makedoniji.

prof. dr. sc. Ivan Prskalo, dekan Učiteljskoga fakulteta prof. dr. sc. Ivan Prskalo, dekan Učiteljskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu


Neke
od tema bile su obrazovanje u matematičkom i znanstvenom području (empirijsko istraživanje i razvoj teorija), ICT i nove tehnologije u edukaciji, materinski jezik i literatura u edukaciji, uloga knjižnica u edukacijskom procesu, trendovi na svim razinama obrazovanja, cjeloživotno učenje nastavnika itd.
 



Top