Vijest
10.07.2015

Dodjela diploma studentima diplomskoga studija iz područja bioindustrije

U ponedjeljak 13. srpnja 2015. u 12 sati u auli Rektorata održat će se svečana dodjela diploma studentima diplomskoga studija Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Orléansu iz područja bioindustrije.



Šestoj generaciji studenata
ovoga zajedničkoga studija Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Orléansu diplome će uručiti rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras i profesor Daniel Hagège sa Sveučilišta u Orléansu, koji je ujedno i jedan od koordinatora ovoga studijskoga programa. Svečanosti će nazočiti Nj. E. Michèle Boccoz, veleposlanica Republike Francuske u Republici Hrvatskoj i gospođa Hélène Conway-Mouret, senatorica za Francuze u inozemstvu.

Suradnja Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Orléansu na diplomskom studiju iz područja bioindustrije temelji se na Sporazumu o suradnji koji su čelnici dviju institucija potpisali u studenom 2007. Na temelju Sporazuma, studentima Sveučilišta u Zagrebu koji studiraju na diplomskom studiju Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta iz područja molekularne biologije te na diplomskom studiju Prehrambeno-biotehnološkoga fakulteta iz područja molekularne biotehnologije omogućeno je pohađanje dijela nastave koju izvodi Sveučilište u Orléansu, kao i obavljanje prakse u francuskim tvrtkama, čime će steći preduvjete za stjecanje francuske diplome Sveučilišta u Orléansu na razini magistra iz područja bioindustrije (Diplôme de Master du domaine Sciences et Technologie, mention Sciences du Vivant, spécialité techniques bio-industrielles).

Program je usklađen s Bolonjskim procesom, a u izvođenju nastave na drugoj godini diplomskoga studija sudjeluju profesori Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Orléansu na francuskom, engleskom i hrvatskom jeziku.

Uz Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište u Orléansu, realizaciju programa podržava Veleposlanstvo Republike Francuske u Republici Hrvatskoj.

Svečana dodjela diploma šestoj generaciji studenata diplomskoga studija Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Orléansu iz područja bioindustrije održat će se u nazočnosti dekana Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta prof. dr. sc. Zorana Curića, dekanice Prehrambeno-biotehnološkoga fakulteta prof. dr. sc. Mirjane Hruškar, prodekana Prehrambeno-biotehnološkoga fakulteta i koordinatora studija prof. dr. sc. Vladimira Mrše, koordinatorice studija prof. dr. sc. Višnje Besendorfer te zamjenice pročelnice Biološkoga odsjeka Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu izv. prof. dr. sc. Biljane Balen.



Top