Vijest
23.03.2016

Dodjela nagrada Zlatni indeks 2016.

Svečanost dodjele nagrada Zlatni indeks s prigodnim programom održala se 23. ožujka 2016. u Hrvatskomu državnom arhivu, uz potporu predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatske udruge poslodavaca, Hrvatske gospodarske komore, Instituta za razvoj obrazovanja i drugih. Nakon otvorenja ceremonije, nazočne je pozdravio i prorektor za istraživanje, transfer tehnologije i komunikacije Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga. 

Studenti su ove godine dodijelili ukupno deset nagrada u pet kategorija te dvije posebne nagrade Povjerenstva. Nagrada za svaku kategoriju dodjeljivala se posebno za velika a posebno za srednja i mala poduzeća. Odluku o dobitnicima donijeli su predstavnici studentskih udruga svih javnih sveučilišta u Republici Hrvatskoj.

Zagrebačka banka i Microsoft Hrvatska dobili su nagrade u dvjema kategorijama. Zagrebačka banka je nagrađena u kategoriji praksa te u kategoriji stručnih potpora i organiziranja projekata. Za ulaganje u studentske udruge i projekte u 2015. te za najbolji imidž u malim i srednjim poduzećima nagrađen je Microsoft Hrvatska.

Tvrtka Infinum također se iskazala u kategoriji praksa, i to drugu godinu za redom, a za stručnu potporu i organiziranje projekata nagradu su dobili Rimac automobili. Kao veliko poduzeće s najboljim imidžom među anketiranom studentskom populacijom nagrađena je tvrtka Ericsson Nikola Tesla.

U kategoriji stipendija za svoje su ulaganje nagrađeni Rockwool Adriatic i Privredna banka Zagreb.

Posebnom nagradom Povjerenstva za velik doprinos studentskoj zajednici i iznimno djelovanje u poboljšanju studentskoga standarda nagrađeni su Inchoo i Styria Hrvatska.

U sklopu svečanosti održana je izložba Vrt ostvarenih mogućnosti, na kojoj su daroviti studenti imali priliku prikazati svoje radove, a okupljeni su uživali u prekrasnim melodijama zbora Lege artis.

Projekt Zlatni indeks šestu godinu za redom organizira studentska udruga eSTUDENT uz potporu svih hrvatskih sveučilišta, posebice Sveučilišta u Zagrebu. Ovom jedinstvenom nagradom potiče se povezivanje akademske zajednice i poslovnoga svijeta  te  sudjelovanje što većega broja poduzeća u studentskom boljitku investiranjem u kvalitetnije obrazovanje.



Top