Vijest
27.09.2015

Dva fakulteta Sveučilišta u Zagrebu dobila sredstva iz EU fonda za regionalni razvoj

U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta 22. rujna 2015. predstavljeni su projekti koji su na temelju poziva MZOS-a iz ožujka dobili sredstva iz Europskoga fonda za regionalni razvoj.



Od ukupno četiriju projekata koji su odabrani kroz postupak na temelju poziva Priprema zalihe infrastrukturnih projekata za Europski fond za regionalni razvoj 2014. – 2020. – Drugi poziv, dva su projekta Sveučilišta u Zagrebu. Riječ je o projektu Regionalni centar izvrsnosti za robotske tehnologije Fakulteta strojarstva i brodogradnje te o projektu Opremanje poluindustrijskoga praktikuma za razvoj novih prehrambenih tehnologija Prehrambeno-biotehnološkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Također, uz ta dva projekta, financiranje iz ERDF-a ostvarit će Sveučilište u Splitu za projekt Stavljanje u funkciju novoizgrađene nastambe za pokusne životinje na SuSt i Međimurska županija za projekt Razvojno-edukacijski centar za metalsku industriju – Metalska jezgra.

Riječ je o četirima projektima za provedbu kojih je osigurano ukupno 1.350.225,50 kuna, od čega je 85 posto sredstava osigurano iz Europskoga fonda za regionalni razvoj, a Republika Hrvatska sudjeluje s preostalih 15 posto. Provedba projekata trajat će do kraja lipnja 2016.

Vedran Mornar_MZOS

   

Uz ministra znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedrana Mornara, predstavljanju projekata u MZOS-u nazočili su zamjenik ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije dr. sc. Jakša Puljiz, ravnateljica Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU-a Nataša Mikuš Žigman, prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga, čelnici institucija koje provode spomenute projekte, njihovi voditelji i drugi.

Podsjetimo, ograničeni poziv za dostavu prijava Priprema zalihe infrastrukturnih projekata za Europski fond za regionalni razvoj 2014. – 2020. – Drugi poziv namijenjen je pripremi projektne dokumentacije za gradnju nove istraživačke infrastrukture, poboljšanje postojećih objekata u svrhu povećanja njihova područja rada, provedbe daljnjih istraživanja te opremanja objekata.

                      MZOS_sredstva EU regionalni razvoj_rujan2015.

 



Top