Vijest
19.06.2015

Finalisti prestižnoga natjecanja u programiranju - studenti s FER-a - posjetili IBM Hrvatska i primali čestitke

Tim studenata s Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu koji je osvojio srebrnu medalju u finalu na Svjetskom studentskom ACM ICPC natjecanju u programiranju, posjetio je poduzeće IBM Hrvatska.



U natjecateljskoj ekipi su nastupili Stjepan Glavina, Ivan Katanić i Gustav Matula, svi studenti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, uz voditelja Krešimira Malnara. Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar, prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga i poslovni direktor IBM Hrvatska Damir Zec čestitali su studentima, njihovim voditeljima i prodekanu za znanost s Fakulteta elektrotehnike i računarstva prof. dr. sc. Gordanu Gledecu na iznimnom uspjehu i zaželjeli puno uspjeha u daljnjem radu.

                            FER_ACM ICPC_tim2015.

Podsjetimo, ekipa studenata Sveučilišta u Zagrebu na Finalu Svjetskog studentskog ACM ICPC natjecanja koje se od 16. do 21. svibnja 2015. održavalo u Marakešu u Maroku, ostvarila je izniman uspjeh osvojivši srebrnu medalju i 7. mjesto u ukupnom poretku u jakoj konkurenciji 128 najjačih sveučilišnih ekipa iz cijelog svijeta, ispred poznatih MIT-a (Massachusetts Institute of Technology) i Sveučilišta Stanford.

U finalu su premoćno pobijedili favoriti: St. Petersburg National Research University of IT, Mechanics and Optics, a od hrvatskoga tima su bili bolji još samo Moscow State UniversityThe University of Tokyo, dva sveučilišta iz Kine (Tsinghua i Peking) te University of California at Berkeley.

ACM ICPC (International Collegiate Programming Contest) najstarije je i najprestižnije natjecanje u algoritamskom programiranju koje se u ovom obliku održava od 1977. godine. Koliko je teško plasirati se među 128 timova koji će nastupiti u finalu govori i podatak da je na regionalnim natjecanjima, nastojeći izboriti plasman u finale, sudjelovalo 38160 studenata s 2534 sveučilišta iz 101 države sa šest kontinenata. Tim s FER-a je svoje mjesto u finalu osigurao uvjerljivo osvojivši 1. mjesto na Srednjoeuropskom regionalnom studentskom ACM natjecanju koje je od 14. do 16. studenog 2014. održano u Poljskoj.



Top