Vijest
15.05.2015

Informativni dan projekta MARATON

Centar za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu u srijedu 20. svibnja 2015. u 16 sati u dvorani 3 Ekonomskoga fakulteta (Trg  J. F. Kennedya 6) organizira Informativni dan projekta MARATON, koji će studentima i svim zainteresiranima omogućiti predstavljanje burze i panel-raspravu s predstavnicima inovativnih poduzeća. Sve željene informacije posjetitelji će moći saznati i na info-pultu koji će biti postavljen od 9 do 16 sati na Ekonomskom fakultetu.

Online burza studentskih istraživačkih radova www.studentsforindustry.eu mjesto je povezivanja inovativno orijentiranih poduzeća i organizacija, studenata i učenika kao potencijalnih budućih zaposlenika te istraživača u razvojnim odjelima poduzeća i istraživača-mentora u visokoobrazovnim institucijama. Burza poduzećima omogućuje unos konkretnih zadataka i problema s kojima se susreću u poslovanju u online bazu, a studentima prijavljivanje na te zadatke koje potom rješavaju i mogu oblikovati u seminarski i završni rad ili praksu uz pomoć mentora na fakultetima. Burza je dvojezična te besplatna i dostupna svima.

Zahvaljujući toj online burzi uspostavlja se komunikacijski kanal između studenata i poduzeća koji omogućuje širenje informacija o mogućnostima međusobne suradnje na konkretnim projektima, čime se povećavaju i mogućnosti zadržavanja kvalitetnih stručnjaka u regiji. Također, online burza omogućuje i povezivanje poduzeća međusobno, što dodatno potiče uspostavu partnerskih odnosa u području provedbe projekta u Sloveniji i Hrvatskoj zbog jednakih, ili barem sličnih, razvojnih izazova s kojima se tvrtke u regiji susreću.

Projekt se provodi u sklopu europske teritorijalne suradnje Slovenija-Hrvatska 2007-2013, a sufinancira ga Europski fond za regionalni razvoj i Ured Vlade Republike Slovenije za razvoj i europsku kohezijsku politiku (SVRK).  

Program



Top