Vijest
15.04.2014

Javno predstavljanje rezultata provedenih istraživanja

U sklopu projekta Modernizacija doktorske izobrazbe kroz implementaciju Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira tijekom veljače provedena su istraživanja među poslodavcima i doktorandima svih hrvatskih sveučilišta.

Istraživanjem među poslodavcima željelo se ispitati što o zapošljavanju kandidata s doktoratom znanosti misle potencijalni poslodavci, na kojim ih radnim mjestima vide te koje kompetencije očekuju od takvih kandidata.

Istraživanjem među doktorandima željela se ispitati njihova trenutna razina kompetencija te stavovi samih doktoranada o ulozi koju bi doktorski programi trebali imati u daljnjem razvoju dodatnih vještina te u pripremi mladih doktora znanosti za suvremena kretanja na tržištu rada.

Rezultati provedenih istraživanja objavit će se u sklopu Studije o osobnim i stručnim kompetencijama doktoranada u Hrvatskoj i Studije o očekivanjima i percepciji hrvatskih poslodavaca o doktorandima i njihovim kompetencijama.

Zadovoljstvo nam je stoga pozvati Vas na predstavljanje studija koje će se održati na Sveučilištu u Zagrebu u četvrtak 24. travnja 2014. u 9.30 sati u auli Rektorata, Trg maršala Tita 14. Studije će predstaviti stručnjaci iz organizacije CRAC (Velika Britanija), te dati preporuke za daljnji razvoj kompetencija doktoranada.

Ljubazno vas molimo da se za sudjelovanje prijavite putem online obrasca na web adresi:

https://docs.google.com/forms/d/1tIW0R6l3XGRsZ-6zsxZbwiC32dPnig2RJlRlxYvMpEw/viewform

Radni jezik sastanka je engleski.

Preliminarni program predstavljanja možete pogledati ovdje.



Top