Vijest
26.05.2015

Kampusijada 2015. u četvrtak 28. svibnja

Ovogodišnja Kampusijada održavat će se 28. svibnja 2015. od 10 sati u Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj. Kampusijada je sportsko natjecanje studenata Sveučilišta u Zagrebu koje se već tradicionalno održava u Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj. Studenti će imati prilike natjecati se u 16 disciplina, koje su podijeljene u skupne i pojedinačne sportove.

Cilj je Kampusijade povezati zagrebačke studente sportskim duhom, promicati zdrav način života te uspostaviti suradnju sa svim fakultetima.

Organizacijski odbor Kampusijade čine studentski zborovi Hrvatskih studija, Edukacijsko-rehabilitacijskoga fakulteta i Fakulteta prometnih znanosti, uz financijsku pomoć i sredstva navedenih fakulteta, Studentskoga zbora Sveučilišta u Zagrebu, Studentskoga centra i Sveučilišta u Zagrebu.

Svoj dolazak potvrdili su ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar, rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras, prorektori Sveučilišta u Zagrebu, kao i dekani Hrvatskih studija, Edukacijsko-rehabilitacijskoga fakulteta i Fakulteta prometnih znanosti.

Prva Kampusijada održana je 2009. u organizaciji Studentskoga centra Sveučilišta u Zagrebu, a 2014. godine projekt su oživjeli studenti s Kampusa koji su uspjeli privući više od 300 natjecatelja i 600 posjetitelja. Medijski je pokrovitelj ovogodišnje Kampusijade portal Studentski.hr.                    



Top