Vijest
11.06.2014

Konferencija EDEN 2014.

Međunarodna konferencija o e-učenju - EDEN (European Distance and E-learning Network), domaćini koje su Sveučilište u Zagrebu i Sveučilišni računski centar Srce, održavat će se od 10. do 13. lipnja 2014. u prostoru Srca i Hypo Centra.

Riječ je o najvažnijem europskom godišnjem događanju na području otvorenog obrazovanja, učenja na daljinu i e-učenja, koje se već 24 godine održava u kontinuitetu.

Tema je ovogodišnje konferencije povezivanje e-učenja i zapošljavanja - From Education to Employment and Meaningful Work with ICT. Sudionici konferencije razmotrit će pitanja vezana uz oblikovanje kurikuluma kojima se stvaraju preduvjeti za samozapošljavanje budućih mladih stručnjaka, odnosno za njihovo lakše snalaženje na tržištu rada.

Konferenciju EDEN zajednički organiziraju Sveučilište u Zagrebu i Sveučilišni računski centar uz potporu Grada Zagreba. Konferencija se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ive Josipovića.

Uz rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Aleksu Bjeliša, sudionicima konferencije EDEN na svečanom otvaranju obratit će se predsjednik organizacije EDEN prof. António Moreira Teixeira, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, predstavnik Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i predsjednik Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ivo Josipović.

Tijekom konferencije prezentirat će se više od 70 radova i 30-ak postera, održat će se 16 radionica i 2 demonstracije, a u okviru sesija Synergy Strand predstavit će se oko 40 europskih projekata.


Detaljan program konferencije EDEN 2014
 

Pozvana predavanja i ove godine održat će priznati svjetski stručnjaci iz područja obrazovanja i e-učenja:

  • profesor Alan Tait, direktor, Međunarodni razvoj i obrazovanje učitelja, Otvoreno sveučilište, Velika Britanija
  • André Richier, rukovoditelj u Sektoru za gospodarstvo i industriju Europske komisije,
  • profesor Jeff Haywood, prorektor za upravljanje znanjem i informacijskim službama i knjižnicama, Sveučilište u Edinburgu, Velika Britanija
  • profesorica Blaženka Divjak, prorektorica za studije i studente Sveučilišta u Zagrebu
  • profesor Terry Anderson, direktor, Kanadski institut za istraživanje obrazovanja na daljinu, Athabasca sveučilište, Kanada
  • profesor Olaf Zawacki-Richter sa Sveučilišta Carl von Ossietsky u Oldenburgu, Njemačka
  • Jim Devine, Devine policy, Irska
  • Fabrizio Cardinali, Global Bussiness Development, Italija

Glavni organizator konferencije je neprofitna organizacija EDEN (www.eden-online.org), koja je osnovana 1991. i danas okuplja više od 200 ustanova, organizacija i mreža i 1200 samostalnih članova iz 58 zemalja svijeta koji se bave e-učenjem te otvorenim i udaljenim poučavanjem.

Sveučilišni računski centar već je šest godina u ime Sveučilišta u Zagrebu aktivan član u mreži EDEN. Članstvo u toj prestižnoj europskoj mreži još je jedan od poticaja sustavnoj implementaciji e-učenja na Sveučilištu u Zagrebu te pokazatelj konkurentnosti Sveučilišta u domaćem i međunarodnom okruženju.

Kao ravnopravna zemlja članica Europske unije Hrvatska je održavanjem ove konferencije ne samo dobila priliku potvrditi svoje mjesto na europskom zemljovidu i prisutnost u europskom obrazovnom prostoru nego i pridonijeti izgradnji i učvršćivanju međunarodne zajednice profesionalaca koji se bave e-učenjem.

                   

Detaljnije informacije o konferenciji EDEN dostupne su u posebnom broju glasila SRCE novosti


Službena mrežna stranica konferencije EDEN

                           


Top