Vijest
29.05.2015

Nagrade za kreativnost i inovativnost Akademiji likovnih umjetnosti i Fakultetu organizacije i informatike

Osmu godinu za redom u Muzeju suvremene umjetnosti 22. svibnja održavao se Dan kreativnosti i inovativnosti u organizaciji udruge MRAK (Mreže za razvoj i kreativnost), koji je pokrenut 2008. s ciljem poticanja kreativnosti u svim aspektima djelovanja i društva. Ove je godine naglasak stavljen na Kulturu stvaranja, što je bila i ključna tema i događanja posebne ovogodišnje nagrade.

Svake godine renomirani žiri odabere devet najboljih projekata ili proizvoda iz svih segmenata poslovanja i društvenoga djelovanja. Među njima su i dva projekta sastavnica Sveučilišta u Zagrebu. Predmet Kreativni laboratorij, koji su pokrenuli i zajednički izvode Akademija likovnih umjetnosti, Studij dizajna - Arhitektonski fakultet, Fakultet elektrotehnike i računarstva, Ekonomski fakultet, Muzička akademija i Studij fizike na Prirodoslovno-matematičkomu fakultetu dobio je prestižnu nagradu za Kreativni i inovativni edukacijski program.

Nagradu za Kreativni i inovativni projekt društvene odgovornosti dobio je tim studenata Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu: Krunoslav Domić, Igor Rinkovec, Tomislav Jelčić, Armin Vrević i Alen Huskanović, asistent Boris Tomaš (mentor) te tvrtka Asseco SEE. Projekt Kap života sustav je koji se sastoji od dvaju rješenja, mrežne aplikacije za institucije te mobilne aplikacije za darivatelje krvi. Potonja će se moći instalirati na pametne telefone, a preko nje će se moći doznati najbliže mjesto gdje se može donirati krv, a institucije će preko svoga sučelja same moći voditi evidenciju o donacijama i zalihama krvi te pozvati darivatelje u slučaju ako se za njima pokaže povećana potreba. Aplikacija će za sve biti potpuno besplatna.

                             Kreativnost i inovativnost 2015.

Ovogodišnji nagrađeni su:

1. Kreativni i inovativni proizvodni program ili proizvod
Boya d.o.o. - Boya bojice

2. Kreativni i inovativni menadžer/ica
Bernarda Cecelja - Bernarda d.o.o.

3. Kreativni i inovativni razvojni program jedinica samouprave – gradovi
Grad Dubrovnik

4. Kreativni i inovativni turistički projekt ili proizvod
DVORIŠTA : G.A.D. Produkcija

5. Kreativni i inovativni projekt ili program u kulturi i umjetnosti
Svjetleći divovi: Skira d.o.o.

6. Kreativni i inovativni projekt ili program kreativne industrije
Elektronska radna bilježnica e-RB - NOVENA d.o.o.

7. Kreativni i inovativni projekt održivog razvoja
Kampanja "Znanjem obnavljamo" - ERICSSON NIKOLA TESLA

8. Kreativni i inovativni edukacijski program
Kreativni laboratorij
- Akademija likovnih umjetnosti

9. Kreativni i inovativni projekt DRUŠTVENE ODGOVORNOSTI
Kap života: Fakultet organizacije i informatike

Organizatori ističu kako je Dan kreativnosti i inovativnosti u osam godina djelovanja postao jedna od vodećih kreativnih konferencija u regiji, a ove godine događanje je poduprla predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, koja je ujedno i pokroviteljica. Također pokrovitelji su i Ministarstvo gospodarstva, Ministarstvo poduzetništva i obrta, Ministarstvo turizma, Ministarstvo kulture, Grad Zagreb, Hrvatska gospodarska komora, Microsoft, HDS ZAMP, HUP i dr.



Top