Vijest
10.09.2015

'Noć kada mozgovi svijetle'

Puštanje u rad uređaja za snimanje magnetskom rezonancijom malih životinja BIOSPEC 7 Tesla, nabavljenoga sredstvima europskoga projekta GlowBrain te javno predstavljanje samoga projekta pod nazivom Noć kada mozgovi svijetle održat će se u ponedjeljak 14. rujna 2015. u 19 sati na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Prof. dr. sc. Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu, nazočit će događaju i pozdraviti nazočne uzvanike.

Taj iznimno vrijedan uređaj bit će smješten u novoobnovljenom prostoru podruma Zavoda za anatomiju u Laboratoriju za regenerativnu neuroznanost, u prostoru Medicinskoga fakulteta, obnovljenom vlastitim sredstvima i specijalno pripremljenom za istraživanja obnove mozga nakon moždanoga udara, a svečano će ga pustiti u rad izaslanik hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner.

GlowBrain je međunarodni projekt pod vodstvom prof. dr. sc. Srećka Gajovića kojim se na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu uspostavljaju nove tehnologije za istraživanje i praćenje mogućnosti primjene matičnih stanica nakon oštećenja mišjega mozga, čija je dugoročna zadaća obračun s moždanim udarom.

Više možete saznati ovdje.


Raspored događanja:

18.30 – šetnja Pametnim trgom ispred Laboratorija za regenerativnu znanost
19.00 – svečano otvaranje
20.00 – razgledavanje uređaja i Laboratorija, projekt Noć kada mozgovi svijetle



Top