Vijest
14.04.2015

Objavljen natječaj za program 'Znanstvena suradnja' za potporu 'Preko granice'

Fond Jedinstvo uz pomoć znanja (Unity through Knowledge Fund) objavljuje natječaj u sklopu programa Znanstvena suradnja, koji će biti otvoren do petka 12. lipnja 2015.

U sklopu tog programa potiču se znanstvena istraživanja financiranjem suradničkih projekata srednje veličine. Podupiru se istraživački projekti u Hrvatskoj koji pridonose ciljevima Fonda i koji uključuju suradnju s hrvatskom znanstvenom i stručnom dijasporom.

Cilj je potpore Preko granice omogućiti izvrsnim hrvatskim znanstvenicima i stručnjacima koji žive i rade u inozemstvu da započnu i uspostave znanstvenu suradnju s domaćim i stranim znanstvenicima i stručnjacima koji žive i rade u Hrvatskoj, kao i poticati hrvatske institucije i tvrtke na korištenje potencijala hrvatske znanstvene i stručne dijaspore.

Novčana sredstva koja su na raspolaganju za program iznose 10,6 milijuna kuna. Konačni iznos dodijeljenih sredstava u ovom natječaju u 2015. godini ovisit će o kvaliteti zaprimljenih projektnih prijedloga.

Trajanje predloženih projekata može biti najmanje 12 a najviše 24 mjeseca, a pojedinačna potpora može iznositi najmanje 750 tisuća kuna i najviše milijun petsto tisuća kuna.

Detaljnije informacije o objavljenom natječaju mogu se pronaći na mrežnim stranicama Fonda, a svi upiti mogu se uputiti e-poštom na adresu ured@remove-this.ukf.hr



Top