Vijest
14.01.2016

Održan sastanak rektora Borasa s gradonačelnikom Bandićem

Zajednički sastanak o suradnji između Grada Zagreba i Sveučilišta u Zagrebu održan je u četvrtak 14. siječnja 2016. u 14 sati u maloj vijećnici Rektorata Sveučilišta u Zagrebu.



Prof. dr. sc. Damir Boras
, rektor Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Ivana Čuković-Bagić, prorektorica za studente, studije i upravljanje kvalitetom, prof. dr. sc. Mirjana Hruškar, prorektorica za prostorni razvoj i sustav kontrole kvalitete, prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga, prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije, prof. dr. sc. Mladen Janjanin, prorektor za umjetničko područje i međunarodni položaj Sveučilišta i suradnici stručnih služba Sveučilišta ugostili su gradonačelnika Milana Bandića i predstavnike Grada Zagreba.

Sastanku su nazočili gradonačelnikovi bliski suradnici: Vesna Kusin, zamjenica gradonačelnika, Višnja Fortuna, pročelnica za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Ivica Lovrić, pročelnik za obrazovanje, kulturu i sport, Pavle Kalinić, pročelnik za upravljanje u hitnim situacijama, Slavko Kojić, pročelnik za financije, Daniela Franić, članica Uprave Zagrebačkoga holdinga, Ljuba Romčević-Žgela, voditeljica podružnice ZET-a, i ostali savjetnici.

Nakon što je rektor Boras uvodno istaknuo kako je Zagreb sveučilišni grad te naglasio da na Sveučilištu u Zagrebu studira gotovo 80 tisuća studenata, gradonačelnik Bandić je istaknuo dosadašnju izvrsnu suradnju između dviju institucija i rekao kako "bez Sveučilišta nema Grada i bez Grada nema Sveučilišta".

Jedna od glavnih tema sastanka bila je racionalizacija i omogućivanje svim studentima s invaliditetom kvalitetan i prilagođen prijevoz do fakulteta, koji često teško ostvaruju, i to ne samo za studente s prebivalištem u Gradu Zagrebu nego i za one koji dolaze izvan Zagreba i imaju prijavljeno boravište. Gradonačelnik se složio s činjenicom da je briga za studente s invaliditetom iznimno važna i da je Zagreb "osjetljivi" grad, stoga su dogovoreni dodatni sastanci u cilju sustavnoga rješavanja problema s uvođenjem fiksnih linija ili slično.

Također, dogovoreno je redefiniranje Sporazuma o osnivanju sveučilišnoga diplomskoga studija Upravljanje krizama te razmatranje prijedloga Sveučilišta u Zagrebu i Fakulteta političkih znanosti o potrebi ustupanja gradskih prostora za osnivanje Sveučilišnoga multimedijalnoga centra.

Na sastanku je Sveučilište u Zagrebu predložilo i novi Sporazum o suradnji između Grada Zagreba i Sveučilišta, o kojemu će se za tri tjedna raspravljati u prostorijama Grada, za kada je dogovoren ponovni susret.

                       sastanak_Bandic_sijecanj2016.



Top