Vijest
15.10.2014

Održan sastanak rektora i prorektora Sveučilišta u Splitu i Sveučilišta u Zagrebu

U utorak 14. listopada 2014. u maloj vijećnici Rektorata Sveučilišta u Zagrebu održan je sastanak rektora i prorektora Sveučilišta u Splitu i Sveučilišta u Zagrebu, kojem je nazočio i ministar znanosti obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar.

Uz rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damira Borasa i rektora Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Šimuna Anđelinovića, na sastanku su sudjelovali prorektori Sveučilišta u Zagrebu: prof. dr. sc. Ante Čović, prorektor za organizaciju, kadrovski razvoj i međusveučilišnu suradnju, prof. dr. sc. Ivana Čuković-Bagić, prorektorica za studente, studije i upravljanje kvalitetom, red. prof. art. Mladen Janjanjin, prorektor za umjetničko područje i međunarodni položaj Sveučilišta, prof. dr. sc. Miloš Judaš, prorektor za znanost, međuinstitucijsku i međunarodnu suradnju, i prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga, prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije, te prorektori Sveučilišta u Splitu: prof. dr. sc. Boris Maleš, prorektor za studente, studentski standard i studentski sport, prof. dr. sc. Branko Matulić, prorektor  za kvalitetu, kulturu i umjetnost, i prof. dr. sc. Alen Soldo, prorektor za znanosti i međunarodnu suradnju.

Na sastanku se razgovaralo o suradnji između dvaju sveučilišta, o daljnjim aktivnostima i zajedničkim inicijativama, s kojima su upoznali i ministra Mornara.

Rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Šimun Anđelinović predstavio je svoje nove prorektore i njihove nadležnosti te inicijative koje bi željeli inaugurirati u cilju unaprjeđenja studentskoga standarda i zapošljavanja studenata na Sveučilištu u Splitu.

Razgovor o daljnjim aktivnostima nastavit će se u prigodi svečane inauguracije rektora Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Šimuna Anđelinovića, koja će se održati 23. listopada 2014. u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu.





Top