Vijest
13.04.2015

Okrugli stol 'Nastava informatike u hrvatskome obrazovnom sustavu'

Od veljače 2015. s radom je počela Ekspertna radna skupina za provedbu cjelovite kurikularne reforme u ranom i predškolskom, osnovnoškolskom i srednjoškolskom odgoju i obrazovanju. Hrvatska udruga za promicanje informatičkog obrazovanja (HDPIO) pripremila je dokument s preporukama za projektni pristup preobrazbi nastave informatike u hrvatskome obrazovnom sustavu. HDPIO je u oblikovanju preporuka uzeo u obzir promišljanje i drugih stručnih udruženja.

Izlaganjem uvodničara i sudionika na okruglom stolu pod nazivom Nastava informatike u hrvatskom obrazovnom sustavu nastojat će se pokriti sljedeće teme: predvidljivi tehnološki i ini razvoj za razdoblje u kojem će živjeti djeca za koju se priprema kurikul, osnovne postavke kurikularne reforme, položaj informatike, matematike i prirodoslovlja u novom kurikulu, projekt preobrazbe nastave informatike na svim razinama predtercijarnog obrazovanja. Okrugli stol održat će se u dvorani Auditorium Maximum (D1) Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu 14. travnja u 9 sati.

Cilj je okruglog stola ocijeniti prijedloge strukovnih udruga i utvrditi načine preobrazbe tih vrijednih društvenih inicijativa u institucionalizirane aktivnosti. Posebice, trebalo bi ocijeniti provedivost predloženoga projektnoga pristupa za ubrzano inoviranje nastave iz područja informatike te njezina povezivanja s ostalim obrazovnim područjima. Pretpostavlja se da će rasprava i eventualni zaključci poslužiti kao podloga za definiranje daljnjega konkretnoga djelovanja.

Program možete preuzeti ovdje.

Ako ne možete prisustvovati okruglome stolu uživo, onda vam na raspolaganju stoji prijenos putem
mrežne poveznice: rtsp://mediaserver.lss.hr/Informaticko-obrazovanje.
Unutar video-playera potrebno je odabrati "Open URL" i upisati poveznicu za prijenos u živo.

 




Top