Vijest
18.12.2014

Okrugli stol "Od spoznaje do spin-off tvrtke"

Okrugli stol Od spoznaje do spin-off tvrtke, koji će se održati u petak 19. prosinca 2014. u 11 sati u auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu, prvi je u nizu događanja koji se organiziraju na Sveučilištu u Zagrebu o temi Inovacije i transfer tehnologije – poticaj gospodarskoga razvoja Hrvatske.

Tijekom sljedećih mjeseci u auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu održat će se niz javnih predavanja, razgovora, okruglih stolova i radionica kojima je cilj poticati i popularizirati ideju o inovacijama i prijenosu znanja sa sveučilišta i znanstvenih institucija kao temeljima budućeg inovativnog gospodarstva koje će Hrvatskoj omogućiti lakši oporavak i izlazak iz krize.

Okrugli stol Od spoznaje do spin-off tvrtke organizira Sveučilište u Zagrebu u suradnji s Hrvatskom akademijom znanosti i umjetnosti te partnerom Udrugom inovatora Hrvatske.

Pozivnica i program (.pdf)

Uvodno predavanje Poticanje spin-off tvrtki u sveučilišnom okruženju na okruglom stolu održat će dr. sc. Boro Dropulić, stručnjak za transfer tehnologije na IPA SIIF projektu BISTEC, osnivač i znanstveni direktor više visokotehnoloških tvrtki koje su primile ulaganja iz fondova rizičnog kapitala.

Uslijedit će rasprava sudionika u kojoj će sudjelovati prof. dr. sc. Bruno Zelić, dekan Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, dr. sc. Anamaria Brozović, viša znanstvena suradnica na Institutu Ruđer Bošković, Mihovil Barančić, predsjednik Hrvatske mreže poslovnih anđela (CRANE) i suosnivač Zagrebačkoga inkubatora poduzetništva (ZIP) i prof. dr. sc. Boris Cota, profesor s Ekonomskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i predsjednik Savjeta predsjednika Republike Hrvatske za gospodarstvo.

Moderator tribine bit će prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga, prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije Sveučilišta u Zagrebu.

Okrugli stol Od spoznaje do spin off tvrtke organizira se u sklopu projekta BISTEC - Building innovation support through efficient cooperation network.

Projekt BISTEC provodi Sveučilište u Zagrebu u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci, 14 sastavnica Sveučilišta u Zagrebu i devet organizacija iz Hrvatske, Slovenije i Srbije koje predstavljaju pružatelje podrške u inovacijskom sustavu ili predstavnike industrije i investitora. Riječ je o sveobuhvatnom projektu koji se provodi tijekom dvije godine (od travnja 2013. do ožujka 2015.) s ciljem unaprjeđenja kapaciteta visokoškolskih i istraživačkih institucija za transfer tehnologije i inovacija, uz poticanje suradnje s industrijom, investitorima, javnim institucijama i ostalim dionicima u procesu komercijalizacije istraživačkih potencijala sveučilišta.

Projekt BISTEC sufinancira Europska unija putem europskoga programa IPA iznosom od 663.423,09 eura. Ukupna vrijednost projekta je 794.328,41 eura.



Top