Vijest
23.01.2016

PATTERNS program za financiranje novih sveučilišnih kolegija iz područja umjetničkih istraživanja, povijesti umjetnosti, kulturnih studija i teorije kulture

ERSTE zaklada raspisala je natječaj za finacijsku potporu novim sveučilišnim kolegijima iz područja umjetničkih istraživanja, povijesti umjetnosti, kulturnih studija i teorije kulture kroz program PATTERNS.

PATTERNS je međunacionalni program ERSTE zaklade koji inicira, naručuje i podupire suvremene kulturne projekte u različitim oblicima i medijima. Program se usredotočuje na na nove umjetničke i aktivističke prakse, nova društvena kretanja i njihovo značenje za recentnu kulturnu povijest u Srednjoj i Jugoistočnoj Europi.

Cilj programa PATTERNS je kako dokumentirati, analizirati i proučavati različite aspekte i prakse povezane s transformacijom svakodnevnice i kulture u Srednjoj i Jugoistočnoj Europi, uzimajući u obzir pluralitet svojstven regiji. Naglasak se daje kritičkoj metodologiji kao i inovativnim i interaktivnim predavačkim praksama.

Na raspisani natječaj mogu se javiti predavači sveučilišta iz Srednje i Jugoistočne Europe koji žele organizirati kolegije koji se bave temama od interesa za program PATTERNS. Financirat će se osmišljavanje kolegija, studijski posjeti, nabava potrebne literature te gosti-predavači.

Program PATTERNS financira:

Prijavljeni kolegiji moraju se održati u akademskoj godini 2016./2017., i moraju biti ponovno implementirana prije kraja lipnja 2018.

Financijska potpora se dodjeljuje isključivo sveučilištima. Predloženi kolegiji koje nose vanjski predavači moraju biti sastavni dio kurikuluma.

Prijava i popratni dokumenti se šalju na adresu patterns@remove-this.wus-austria.orgRok za prijavu je 7. ožujka 2016.

Tekst natječaja, prijavni obrazac i popratne dokumente mogu se pronaći ovdje, a dodatne informacije se mogu dobiti na adresi patterns@remove-this.wus-austria.org.

Program PATTERNS financijski podržava ERSTE zaklada, a provodi WUS Austria (World University Service).



Top