Vijest
27.04.2015

Potpisan temeljni sporazum između Arapske akademije i Sveučilišta u Zagrebu

Predstavnici Arapske akademije za znanost, tehnologiju i pomorski promet (Arab Academy for Science, Technology and Maritime Transport) - prof. dr. sc. Ismail Abdel Ghaffar, predsjednik Akademije, i dr. sc. Alsnosy Balbaa, potpredsjednik Akademije, te u ime Veleposlanstva Arapske Republike Egipta u Republici Hrvatskoj gospodin Amin Shaaban, treći tajnik - posjetili su 20. travnja 2015. Sveučilište u Zagrebu.

Uvažene goste primio je prof. dr. sc. Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Miloš Judaš, prorektor za znanost, međuinstitucijsku i međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu, i izv. prof. dr. sc. Lidija Kos-Stanišić, dekanica Fakulteta političkih znanosti.

Nakon uvodnoga predstavljanja svojih institucija oba su čelnika izrazila interes za uspostavu suradnje, s naglaskom na razmjenu studenata i akademskoga osoblja u svim akademskim područjima uključujući pomorske znanosti i brodogradnju.

Također je bilo riječi o planu uspostave arapskih studija na Filozofskomu fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Sastanak je rezultirao potpisivanjem temeljnoga međunarodnoga sporazuma (Memorandum of Understanding) na osnovi kojega će predstavnici Arapske akademije i sastavnice Sveučilišta u Zagrebu započeti razvijati akademsku suradnju u određenim dogovorenim područjima.

Sastanku su nazočile i predstavnice Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu: dr. phil. Branka Roščić, voditeljica Ureda, i Tina Mladina, mag. iur., stručna suradnica.



Top