Vijest
16.06.2014

Predavanje "Kako uspješno napisati i obraniti doktorski rad?"

Sveučilište u Zagrebu, Ured za doktorske studije i programe, organizira predavanje "Kako uspješno napisati i obraniti doktorski rad?" 

Vrijeme održavanja: 3. srpnja 2014. od 15:00 do 16:30 sati

Mjesto održavanja: Zvonimirova 8, predavaonica 107

Rok za prijavu: Zbog velikog broja prijava (zaprimili smo 170 prijava) zatvaramo prijave prije predviđenoga roka. Zahvaljujemo se svima na iskazanome interesu te najavljujemo da imamo u planu predavanje ponoviti na jesen.

Broj polaznika: 20

Napomena: za ovo predavanje ne izdaju se potvrde o sudjelovanju

O programu: Predavanje je koncipirano u obliku niza  savjeta o tome kako uspješno napisati doktorski rad te kako se pripremiti za njegovu uspješnu obranu. Većina predavanja temeljit će se na iskustvu predavačice, a uključivat će i radne materijale pomoću kojih će se polaznike poticati na promišljanje i diskusiju.

Tijekom predavanja, polaznici će saznati odgovore na sljedeća pitanja:

• Što trebate znati da biste mogli započeti s pisanjem doktorskog rada?
• Kada je najbolje vrijeme za početak pisanja doktorskog rada?
• Na kojem jeziku pisati doktorski rad?
• Kako znati čini li vaše istraživanje razliku?
• Kako pisati o istraživanju drugih?
• Koji su najbolji alati za upravljanje referencama?
• Kada je najbolje vrijeme za početak pripreme prezentacije za obranu?
• Kako znati što očekuju članovi komisije?
• Kako znati kada ste spremni za obranu?
• Što dalje nakon doktorata?

Predavačica: dr. sc. Marija Katić

Dr.sc. Marija Katić diplomirala je na smjeru matematika i informatika 2005. na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Splitu, a doktorirala u polju računarstva 2013. na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER), Sveučilištu u Zagrebu. Od 2013. radi kao poslijedoktorand na Zavodu za primijenjeno računarstvo FER-a. Dvije godine (od početka 2006. do kraja 2007.) radila je u industriji kao programer. Od 2007. do 2013. sudjelovala je na znanstvenom projektu „Održivi razvoj informacijskih sustava“ kojeg je financiralo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske. Znanstveni i stručni interes je iz područja programskog inženjerstva te uključuje evoluciju programa, preoblikovanje programa, programske paradigme koje olakšavaju evoluciju programa kao što je aspektno-orijentirano programiranje. Sudjeluje u nastavi FER-a kao predavač i asistent na predmetu "Algoritmi i strukture podataka" preddiplomskog studija, kao asistent na predmetima "Razvoj informacijskih sustava" i "Upravljanje projektima" diplomskog studija, te u vođenju seminara preddiplomskog studija. Autor je ili koautor više znanstvenih radova iz područja programskog inženjerstva. Sudjelovala je na nekoliko međunarodnih konferencija i radionica. Članica je ACM i IEEE organizacija.

 

Zbog velikog broja prijava (zaprimili smo 170 prijava) zatvaramo prijave prije predviđenoga roka. Zahvaljujemo se svima na iskazanome interesu te najavljujemo da imamo u planu predavanje ponoviti na jesen.

 

NAČIN ODABIRA POLAZNIKA:

Polaznici se odabiru prema redoslijedu online prijava (sustav bilježi datum i redoslijed prijave sudionika).  S obzirom da je broj polaznika na predavanju ograničen na 20, nekoliko dana prije početka događanja, polaznicima koji su odabrani, šaljemo podsjetnik s molbom da nam potvrde svoje sudjelovanje. Polaznici koji ne potvrde sudjelovanje do u e-mailu navedenog roka gube pravo pohađanja programa - slobodna mjesta prepuštamo ostalima zainteresiranim doktorandima, i to prema redoslijedu zaprimljenih prijava za predavanje.



Top