Vijest
27.05.2015

Predavanje o Botaničkom vrtu PMF-a u sklopu izložbe Floraart

Predavanje o Botaničkom vrtu Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u sklopu ovogodišnje 50. vrtne izložbe Floraart održat će se u petak 29. svibnja 2015. u 14 sati u Hrvatskomu povijesnomu muzeju (A. G. Matoša 9).

 
Stručno predavanje pod nazivom Najstariji hrvatski sveučilišni botanički vrt proslavio je 125. rođendan iznijet će mr. sc. Biserka Juretić, voditeljica Vrta.

Više o Botaničkom vrtu možete pročitati ovdje.

Podružnica Zrinjevac Zagrebačkoga holdinga d. o. o. organizira stručna predavanja i promocije za trajanja Međunarodne vrtne izložbe Floraart koja se od 25. do 31. svibnja 2015. održava na popularnom Bundeku.

Sajam cvijeća u Zagrebu na svom se početku održavao na Gornjem gradu. Od 2006. održava se na uređenom prostoru jezera Bundeka, i tijekom tih dana sajam posjeti više od pola milijuna ljudi. Ove su godine zbog okrugle obljetnice događanja povezana lokacijama na kojima se izložba odvijala od svojih početaka. Stoga su na taj način putem stručnih predavanja, radionica i predstavljanja stručnih monografija u Hrvatskomu povijesnomu muzeju simbolično obilježeni prvi povijesni dani stvaranja Međunarodne vrtne izložbe Floraart.



Top