Vijest
16.02.2016

Predstavljanje projekta 'Innovative ICT Solutions for the Societal Challenges (INNOSOC)'

U petak 19. veljače 2016. u auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu u 9.30 sati bit će predstavljeni prvi rezultati projekta Innovative ICT Solutions fot the Societal Challenges (INNOSOC) te najavljene zagrebačke INNOSOC 2016 intenzivne studijske radionice. Popodnevni će se dio javnoga predstavljanja održati u sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu u 15.30 sati.

Projekt INNOSOC zajednički je projekt 11 fakulteta iz osam europskih zemalja: Hrvatske, Španjolske, Njemačke, Mađarske, Bugarske, Slovačke, Francuske i Rumunjske. Cilj je projekta razvoj transnacionalnoga multidisciplinarnoga intenzivnoga studijskoga programa u području inovacija zasnovanih na informacijsko-komunikacijskim tehnologijama (ICT) za rješavanje društvenih izazova definiranih u programima Europe 2020 i Horizon 2020. Projekt INNOSOC obuhvaća mobilnost studenata, mobilnost nastavnoga osoblja te izradu višejezičnih, slobodno dostupnih edukacijskih resursa.

Središnja je aktivnost projekta INNOSOC u 2016. organizacija dvotjednih intenzivnih studijskih radionica, koje će se održavati u Zagrebu od 18. do 29. travnja 2016. te u travnju 2017. u Valenciji u Španjolskoj. Na radionicama će sudjelovati 35 studenata, a predavanja će držati 15 profesora s partnerskih institucija te članovi hrvatske akademske i gospodarske zajednice. Studenti će, osim na predavanjima, sudjelovati i u razradi studijskoga slučaja usmjerenoga na jedan od Horizon 2020 društvenih izazova te u međukulturnim aktivnostima zajedno s kolegama studentima iz osam  europskih zemalja.

Projekt INNOSOC prvi je projekt u sklopu EU-ova programa ERASMUS+ Key Action 2 Strategic Partnerships, koji koordinira Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Pozivnica i detaljni program dostupan je ovdje



Top