Vijest
03.06.2015

Prof. dr. sc. Hrvoje Brkić ponovo izabran za dekana Stomatološkoga fakulteta

Na sjednici održanoj 21. svibnja 2015. Fakultetsko vijeće Stomatološkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu izabralo je prof. dr. sc. Hrvoja Brkića drugi put za dekana u mandatnom razdoblju od akademske godine 2015./2016. do 2017./2018.

Prof. dr. sc. Hrvoje Brkić rodio se 1963. u Zagrebu. Voditelj je Katedre za forenzičku stomatologiju Stomatološkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u trajnom zvanju redovitoga profesora, te je djelatnik Klinike za stomatologiju Kliničkoga bolničkoga centra Zagreb. Tijekom njegova znanstvenoga rada razvijao je područje utjecaja genetskih čimbenika na rast i razvoj zuba i kosti lubanje te je sudjelovao u stvaranju forenzične stomatologije.

U svomu dosadašnjem znanstvenome radu objavio je više od 150 radova, od kojih su 44 objavljena u časopisima indeksiranima u svjetskim podatkovnim bazama Current Contents i Science Citation Index expanded. Također, autor je brojnih znanstvenih i stručnih radova i nekoliko sveučilišnih udžbenika, a za svoj znanstveni doprinos nagrađen je Državnom nagradom za znanost za 2013.

Kao sudionik brojnih međunarodnih i domaćih znanstvenih kongresa iz područja kliničke i forenzične stomatologije, 2014. izabran je za dopredsjednika Svjetske organizacije forenzičnih stomatologa.

Čestitamo profesoru Brkiću i želimo mu puno uspjeha u novomu dekanskomu mandatu!



Top