Vijest
18.05.2015

Prof. dr. sc. Lovorka Galetić dobitnica nagrade Zagrepčanka godine

Zastupnici Gradske skupštine na sjednici održanoj 7. svibnja 2015. donijeli su odluku o dobitnicima Nagrade Grada Zagreba. Nagrada Zagrepčanka godine dodijeljena je dr. sc. Lovorki Galetić, redovitoj profesorici u trajnomu zvanju na Ekonomskomu fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, za doprinos razvoju grada.

Potičući i stvarajući društvo znanja, profesorica Galetić zadužila je mnoge naraštaje Zagrepčana. Područja njezina interesa su organizacijska teorija i dizajn, kompenzacijski i strateški menadžment; autorica je, urednica ili suautorica 12 knjiga iz tih područja. Objavila je više od sto trideset znanstvenih i stručnih radova te sudjelovala na brojnim međunarodnim znanstvenim konferencijama. Tri je puta dobila nagradu za znanstveni rad Mijo Mirković.

Vodila je tri domaća znanstvena projekta (posljednji upravo odobren od Hrvatske zaklade za znanost) i jedan međunarodni projekt u sklopu FP6 projekata, kao i više stručnih projekata vezanih uz zagrebačke organizacije.

Voditeljica je Doktorskoga studija iz ekonomije i poslovne ekonomije od 2002. godine i suvoditeljica  specijalističkoga poslijediplomskoga studija „Strategija i korporativno upravljanje“ na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Na istom je fakultetu pokrenula 2002. međunarodnu konferenciju pod nazivom An Enterprise Odyssey, kojoj je i danas predsjednica programskoga i organizacijskoga odbora. Članica je Glavnoga odbora Hrvatskoga društva ekonomista kao i drugih uglednih znanstvenih i stručnih asocijacija te programskih i uređivačkih odbora nekoliko znanstvenih časopisa.



Top