Vijest
28.01.2016

Rektor Boras sastao se s novim ministrima Dobrovićem i Romićem

U Rektoratu je u srijedu 27. siječnja 2016. održan sastanak rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damira Borasa i ministara u Vladi Republike Hrvatske, koji su ujedno i profesori Sveučilišta u Zagrebu.

 


Bivši dekan i redoviti profesor Agronomskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Davor Romić novi je ministar poljoprivrede, a profesor na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Slaven Dobrović ministar je zaštite okoliša i prirode.

Uz rektora Borasa i nove ministre, sastanku su nazočili prorektori Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Ivana Čuković-Bagićprof. dr. sc. Mirjana Hruškarprof. dr. art. Mladen Janjanin, prof. dr. sc. Miloš Judašprof. dr. sc. Tonći Lazibat i prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga, dekan Kineziološkoga fakulteta i posebni savjetnik rektora za društvene komunikacije i sport prof. dr. sc. Damir Knjaz, dekan Fakulteta strojarstva i brodogradnje dr. sc. Zvonimir Guzović i dekan Agronomskoga fakulteta prof. dr. sc. Zoran Grgić.

Tijekom sastanka razgovaralo se o mogućnostima većega uključivanja predstavnika akademske zajednice i vrsnih stručnjaka Sveučilišta u Zagrebu u projekte koje će u budućnosti razvijati ova dva ministarstva. S obzirom na sveobuhvatnost Sveučilišta i njegovu interdisciplinarnost, važno je da se znanja i inovativna rješenja koja ono posjeduje transferiraju u gospodarstvo te da se na temelju njih uspiju povećati kapaciteti za privlačenje sredstava iz fondova Europske unije te da se općenito povećaju ulaganja u hrvatsko gospodarstvo.

                        novi ministri_sijecanj2016

Rektor je dvojicu ministara pozvao i da sudjeluju na tribini „Inovacije u medicini III“ koja će se održati u ponedjeljak 8. veljače 2016. u auli Sveučilišta u Zagrebu. Na događanju će biti predstavljen projekt ekološkoga stočarstva temeljen na spoju bogate hrvatske baštine izvornih pasmina domaćih životinja i inovacija u njihovom uzgoju i proizvodnji animalnih proizvoda.



Top