Vijest
26.05.2015

Sastanak prodekana za nastavu i predstavnika povjerenstava za upravljanje kvalitetom sastavnica

Na Rektoratu Sveučilišta u Zagrebu održan je 25. svibnja 2015. zajednički sastanak prodekana za nastavu i predstavnika povjerenstava za upravljanje kvalitetom sastavnica Sveučilišta u Zagrebu. Sastanak se održao s ciljem razmjene iskustava i primjera dobre prakse u procesima vanjskih i unutarnjih vrjednovanja sastavnica te poticanja svih sudionika na zajednički dijalog o kulturi kvalitete, ishodima učenja i Hrvatskomu kvalifikacijskom okviru.

Sastanak je moderirala prof. dr. sc. Ivana Čuković-Bagić, prorektorica za studente, studije i upravljanje kvalitetom Sveučilišta u Zagrebu, te se kroz uvodnu riječ osvrnula na strukturu sustava osiguravanja kvalitete Sveučilišta u Zagrebu, važnu ulogu prodekana za nastavu i povjerenstava za upravljanje kvalitetom sastavnica kao nositelja postupaka osiguravanja kvalitete na fakultetima i akademijama.

                          Upravljanje kvalitetom_svibanj2015.

Poseban naglasak stavljen je izlaganjem dr. sc. Vesne Dodiković-Jurković, zamjenice ravnateljice Agencije za znanost i visoko obrazovanje, na buduće izmjene i razvojne smjernice u sustavu osiguravanja kvalitete ne samo u europskomu prostoru visokoga obrazovanja nego i u nacionalnomu zakonodavnom okviru i postupcima koji ga slijede.

Prof. dr. sc. Mirjana Hruškar, predsjednica Odbora za upravljanje kvalitetom, predstavila je smjernice razvoja sustava kvalitete s aspekta Sveučilišta u Zagrebu, a prof. dr. sc. Damir Markučič i izv. prof. art. Aleksandar Battista Ilić, članovi Odbora za upravljanje kvalitetom Sveučilišta u Zagrebu, izložili teme unutarnje prosudbe sustava osiguravanja kvalitete i Zakona o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru.



Top