Vijest
03.06.2015

Studentski projekti za Europske sveučilišne igre u Zagrebu i Rijeci

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) potpisala je sporazum s udrugom Europske sveučilišne igre Zagreb-Rijeka 2016. kojim se utvrđuje studentski zadatak za izradu mobilne aplikacije, optimizirane za Android i iOS prilagođene vizualnom standardu. S obzirom na to da je fokus na inozemne korisnike koji su bez stalnog 3G pristupa internetu, većina informacija trebala bi biti fiksna i dostupna bez interneta, tj. ne ovisiti o čestim ažuriranjima. Sadržaj aplikacije trebao bi biti sinkroniziran u skladu sa sadržajima na mrežnoj stranici, uz mogući dodatni sadržaj kao npr. prijevoz (red vožnje tramvaja, autobusa), zabava (noćni život i ostala događanja) te adrese smještaja, sportske dvorane i lokacije za treninge te GPS-navođenje.

UNIverzI-JA-DA je projekt za dodjelu financijskih sredstava najboljim studentskim rješenjima koja će pomoći u rješavanju otvorenih pitanja tijekom održavanja Europskih sveučilišnih igara u Zagrebu i Rijeci u srpnju 2016. (ESI 2016). Studentski projekti trebaju pridonositi društveno-korisnim inovacijama koje će studentima i građanima općenito pomagati rješavati izazove tijekom ali i nakon Igara. Osnovni je cilj projekta pružiti priliku studentima da se na stvarnim zadatcima i uz potporu mentora educiraju i upoznaju s poduzetništvom te u djelo provedu svoju inovativnu ideju.

Područja u kojima se može prijaviti projekt:
· mobilna aplikacija (službena aplikacija ESI2016)
· turistička promidžba hrvatske kulture i sporta

Prijaviti se mogu redoviti i izvanredni studenti ili studentski timovi s preddiplomskih, diplomskih i poslijediplomskih studija sveučilišta i ostalih visokoškolskih ustanova (veleučilišta i visokih škola) u Republici Hrvatskoj. Natječaj je otvoren od 14. svibnja do 14. rujna 2015.

Posebna pozornost prilikom evaluacije prijava obraćat će se na inovativnost, izvedivost projekta, iskustvo i kvalificiranost tima, dodanu vrijednost te financijske resurse, a na natječaj je moguće se prijaviti putem mrežne stranice Mreža studentskih poduzetničkih inkubatora.

Šest finalista bit će odabrano 21. rujna, a predstavljanje projekata i objava pobjednika natječaja uslijedit će 11. studenoga 2015.



Top