Treći put održava se nacionalno natjecanje timova sastavljenih od studenata preddiplomskih i/ili diplomskih i/ili doktorskih studija sveučilišta u Republici Hrvatskoj u kreiranju ekoinovativnih prehrambenih proizvoda - Ecotrophelia Hrvatska 2016. Svrha je natjecanja poticanje studentske inovativnosti i kreativnosti, stvaranje novih proizvoda temeljenih na studentskim idejama te njihov plasman i predstavljanje na nacionalnom i europskom tržištu.
Natjecanje organizira Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom i Prehrambeno-biotehnološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu.
Koordinatori tima trebaju prijaviti svoj tim najkasnije do 6. svibnja, a natjecanje će se održati 6. lipnja 2016. na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu. Pobjednik nacionalnoga natjecanja automatski postaje hrvatski predstavnik na europskom natjecanju najboljih timova, koje će se ove godine održavati od 16. do 20. listopada u Parizu u sklopu Međunarodnoga sajma prehrambene industrije SIAL.