Vijest
16.04.2015

Sveučilište izvodi operu 'Madame Buffault'

Studenti Muzičke akademije, Akademije dramske umjetnosti, Akademije likovnih umjetnosti i Tekstilno-tehnološkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, pod mentorstvom svojih profesora, i ove godine pripremaju zajednički glazbeno-scenski projekt.

Više od 250 studenata u Hrvatskomu narodnomu kazalištu u Zagrebu, u povodu svečanoga otvaranja 28. Muzičkoga biennala Zagreb, u subotu 18. travnja 2015. premijerno će izvesti fantastičnu operu istaknutoga hrvatskoga skladatelja Borisa Papandopula Madame Buffault. Dan poslije, u nedjelju 19. travnja 2015. u 19.30 sati u Hrvatskomu narodnomu kazalištu, studenti će operu Madame Buffault izvesti za zagrebačke Rotary klubove i Sveučilište u Zagrebu.

                                Madame Buffault

Kao i prethodnih godina, izvedba će imati dobrotvorni karakter, budući da će se prihodom ostvarenim od prodaje ulaznica stipendirati studenti Sveučilišta u Zagrebu te poticati zajednički studentski umjetnički projekti.

Studenti će imati priliku predstaviti svoje umjetničko stvaralaštvo i neiscrpno nadahnuće, koje je u prethodnih pet godina rezultiralo uspješnim izvedbama kanonskih glazbeno-scenskih djela: Čarobna frula (W. A. Mozart), Carmen (G. Bizet), Ivan Grozni (S. Prokofjev), Slavuj (I. Stravinski), Orfej i Euridika (C. W. Gluck). Ovo je prvi put da će se sveučilišni projekt ostvariti u suradnji s Hrvatskim narodnim kazalištem u Zagrebu, koje je otvaranjem svojih vrata svim sudionicima ovog umjetničkoga pothvata osiguralo stvaranje u prirodnom okruženju.



Top