Vijest
20.11.2013

UNICA Generalna skupština 2013.

U Rimu se od 7. do 9. studenoga 2013., na La Sapienza Universita, održavala UNICA Generalna skupština 2013., tijekom koje je izabran Steering Committee. Uz ostala četiri člana, s mandatom od dvije godine, izabrana je i prof. dr. sc. Melita Kovačević, prorektorica za istraživanje i tehnologiju Sveučilišta u Zagrebu.

Ostali novoizabrani članovi su: prof. Emmanuel Fraisse, Vice-President for International European Relations, Universite Paris 3 Sourbonne Nouvelle, prof. Serge Jaumain, Vice-Rector for International Relations and Communication Strategies, Universite Libre de Bruxelles, prof. Antonio Rendas, Rector, Universidade Nova de Lisboa, i prof. Luciano Sasso, Deputy Rector for International Mobility, Sapienza Universita di Roma.

Sveučilište u Zagrebu iznimno je aktivno u programima UNICA-sveučilišne mreže glavnih europskih gradova, i na razini Rektorata i na razini sastavnica, te je organizator i UNICA PhD Master Class, koji se održava u Poslijediplomskom središtu u Dubrovniku. Izborom prorektorice Kovačević nastavit će se aktivno sudjelovanje na najvišoj razini u mreži UNICA.

  Prorektorici Kovačević čestitamo na izboru i želimo puno uspjeha u radu!    


U sklopu programa Generalne skupštine održan je i rektorski seminar UNICA and the Southern Mediterranean: Sharing, Learning, Cooperating, na kojem su uz rektore i prorektore europskih sveučilišta sudjelovali i rektori/prorektori sveučilišta iz Alžira, Egipta, Jordana, Libanona, Maroka, Palestine i Tunisa. Program je bio podijeljen u tri sekcije, tijekom kojih se raspravljalo o mogućim vrstama suradnje u visokom obrazovanju, osobito o mobilnosti studenata i nastavničkog osoblja između Europe i navedenih sredozemnih zemalja. Sveučilište u Zagrebu je partner u Erasmus Mundus programu za Maroko, Alžir, Tunis, Libiju i Egipat, koji koordinira Cardiff Metropolitan University.

Središnji Ured za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu, čija je voditeljica dr. phil. Branka Roščić također bila na skupštini u Rimu, glavni je koordinator Erasmus Mundus programa. U tom smislu pruža administrativnu i savjetodavnu podršku svim profesorima i studentima sastavnica koji žele sudjelovati u akademskim aktivnostima u sklopu spomenute međusveučilišne suradnje.

 



Top