Vijest
22.02.2016

Završna konferencija projekta o učinku siromaštva na dobrobit i kvalitetu života djece

U auli Sveučilišta u Zagrebu u četvrtak 25. veljače 2016. od 11 do 14.30 sati održat će se završna konferencija projekta "Indikatori dobrobiti i siromaštva djece u Hrvatskoj u doba krize: Kako prekinuti začarani krug siromaštva djece?".

 


Uz financijsku potporu Zaklade ADRIS, istraživački tim Zavoda za socijalni rad i Zavoda za socijalnu politiku Studijskoga centra socijalnoga rada Pravnoga fakulteta u Zagrebu u razdoblju je od studenoga 2014. do veljače 2016. proveo istraživački projekt. Cilj je bio bolje razumijevanje učinaka siromaštva na dobrobit i kvalitetu života djece te jačanje društvene odgovornosti za olakšavanje ovoga prioritetnoga socijalnog, te za pojedino dijete vrlo značajnoga razvojnoga problema.

Na skup, na kojem će biti prikazani ključni rezultati istraživanja s naglaskom na nove spoznaje i akcijsko znanje, pozvani su sudionici istraživanja, donositelji odluka u području javnih politika, sveučilišni nastavnici i istraživači, zagovaratelji prava djece, predstavnici udruga civilnoga sektora, studenti Doktorskoga studija socijalnoga rada i socijalne politike, koji je ujedno i pokrovitelj ove znanstvene konferencije.

Jedna od ključnih tema rasprave bit će i tzv. “treća misija”, odnosno društveno-građanska angažiranost akademske zajednice (eng. civic engagement) koja podrazumijeva djelovanje u široj društvenoj zajednici i utjecanje na oblikovanje javnih politika.




Top